Padlizsánkrém ("vinettás kenyér")

2014-05-02

sponsored links

Hozzávalók:
  • 2-3 db padlizsán
  • 1 kis hagyma
  • 1-2 tojás
  • étolaj
  • citrom
  • õrölt feketebors

Elkészítés:
  1. 2-3 padlizsánt megsütünk így.
  2. A megsült, megtisztított padlizsánt egy kisebb hagymával összeturmixoljuk.
  3. Majonézt készítünk. A tojássárgákat kicsit kikavarjuk, majd hozzáfacsarunk pár csepp citromlét. Ezután mehet az olaj: lassanként adagoljuk és fokozatosan kevergetjük. Addig folytatjuk, amíg elkészül a kívánt mennyiségû majonéz.
  4. Az összeturmixolt padlizsánt a majonézhez adjuk, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, hogy teljesen homogén legyen.
  5. Legjobb, ha pár órára (vagy egy éjszakára) hûtõbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Szerintem friss kenyérrel, sonkával és paprikával a legfinomabb. :)



Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/05/padl...

sponsored links

Keres?s